Om Katarinas Yoga i Åtvidaberg

Katarinas Yoga finns på Skogvaktarevägen 3 i Åtvidaberg. Hit är alla välkomna, från nybörjare till mer vana yogautövare. Här hittar du både lugn, mjuk yoga och mer dynamisk och fysisk yoga.

Jag som driver Katarinas Yoga heter Katarina Grönkvist och min egen yogaresa började 2007. Jag gick min första utbildning 2009 och har sedan dess undervisat i yoga, först några pass i veckan på fritiden, nu på heltid sedan 2015.

Jag är utbildad inom olika yogaformer (se nedan), och inspiration till mina klasser hämtar jag från de yogaformer och yogastilar jag mött. Jag tycker om att blanda det lugna och det mer aktiva, yin och yang, och jag anpassar alltid passen efter eleverna.

I yoga, som är helt utan prestation, ligger fokus på att vara närvarande, att lyssna på sig själv och sin kropp och att ge sig själv det man behöver just nu. Du får verktyg att släppa, slappna av och hitta vägar till att må bra både fysiskt och mentalt.

Mina utbildningar

Certifierad yogalärare RYT200* och RYT500** enligt Yoga Alliance.

*200 tim grundutbildning (OmYoga 2009-2011)

**300 tim påbyggnadsutbildning (Yogayama 2016-2017: Filosofi och sanskrit, kost och ayurveda, pranayama och meditation, sekvensering, mytologi, nadayoga, anatomi, pedagogik och kommunikation, assistering och linjering, terapeutisk yoga, restorative yoga, mytologi)

Yinyoga (OmYoga/Ulrika Norberg 2012)

Chakra Yoga (Ulrika Norberg 2013)

Restorative yoga (Ishta Yoga 2013 )

Yinyoga modul 1-3 (Magdalena Mecweld 2014-2015: Yinyoga, mindfulness, kinesisk medicin)

Certifierad barn- och tonårsyogalärare 2-16 år (Kids Yoga Foundation 2013-2014)

Ceritfierad MediYogainstruktör (MediYogainstitutet 2017)

Certifierad MediYogalärare (MediYogainstitutet 2018)

Yoga Nidra (Melanie Cooper och Jennie Wadsten, 2019)

Yin Yoga, fördjupningsutbildning De fem elementen, kinesisk medicin (Sofie Ringsten 2019)

 

Div workshops med Simon Krohn, Julie Martin m fl.